Fetou plněná rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fetou plněná rajčata
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47462 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 dl | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
100 g | Oříšky piniové |
800 g | Rajčata |
2 dl | Řecký jogurt |
300 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 425,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Oregano sušené, Oříšky piniové, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Řecký jogurt, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fetou plněná rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, odřízneme vršky, lžící vydlabeme vnitřky, které následně nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky. Přidáme drobně pokrájený sýr Feta, nasekané oříšky, rozkrájené olivy, jogurt, za stálého míchání vmícháme olej. Všechny suroviny dobře promísíme. |
2 | Rajčata naplníme připravenou náplní tak, aby měla nahoře kopeček, na který položíme uříznutý vršek z rajčat. Naplněná rajčata vyskládáme na plech, pokapeme olejem, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 30 minut. |
3 | Hotová rajčata podle porci rozdělíme na talíře, každou porci posypeme oreganem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Takto připravená rajčata podáváme s pečenými brambory, s chlebem nebo s pečivem.