Recept

Ramínko z vepřového se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 47464
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
0,3 ks Celer bulvový
5 stroužek Česnek
2 ks Cibule
5 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 špetka Kmín celý
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Ovarové ramínko vařené
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
20 g Rozmarýn čerstvý
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
13% Sacharidy 46 g
283% Tuky 212 g
25% Sodík 500 mg
17% Bílkoviny 10 g

Ramínko z vepřového se zeleninou postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpálíme sádlo, zasypeme kmínem. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, česnek nakrájíme na plátky. Přidáme tymián, rozmarýn. Kořenovou zeleninu očistíme, oškrábeme a pokrájíme na menší kousky. Polovinu zeleniny vložíme do kastrolu, mírně osolíme.

2

Vepřové maso rozkrájíme na čtvrtky, posolíme, opepříme, vložíme do kastrolu k zelenině. Zarestujeme, zasypeme paprikou, promícháme a přilijeme vepřový vývar. Počkáme, než přijde k varu, poté ztlumíme oheň, přikryjeme. Dusíme, až maso změkne a zelenina bude už prakticky rozvařená, přibližně hodinu.

3

V dalším hrnci uvaříme v osolené vodě brambory, nad nimi na pařáku druhou polovinu pokrájené kořenové zeleniny. K ní přidáme tymián a rozmarýn.

4

Do hlubší pánve vlijeme slunečnicový olej. Vysypeme zeleninu uvařenou v páře a rozkrájenou cibulku, osolíme, lehce osladíme cukrem, orestujeme.

5

Z kastrolu vyndáme maso. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou přidáme do kastrolu, zahustíme, potom vrátíme zpět maso a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny.

6

Z vařených brambor slijeme vodu, přisypeme kmín, přidáme sádlo, prošťoucháme a promícháme. Dosolíme a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept