Ramínko z vepřového se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ramínko z vepřového se zeleninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 47464 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín celý |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Ovarové ramínko vařené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
2 l | Voda pitná |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 40,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kmín celý, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rozmarýn čerstvý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ovarové ramínko vařené, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ramínko z vepřového se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpálíme sádlo, zasypeme kmínem. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, česnek nakrájíme na plátky. Přidáme tymián, rozmarýn. Kořenovou zeleninu očistíme, oškrábeme a pokrájíme na menší kousky. Polovinu zeleniny vložíme do kastrolu, mírně osolíme. |
2 | Vepřové maso rozkrájíme na čtvrtky, posolíme, opepříme, vložíme do kastrolu k zelenině. Zarestujeme, zasypeme paprikou, promícháme a přilijeme vepřový vývar. Počkáme, než přijde k varu, poté ztlumíme oheň, přikryjeme. Dusíme, až maso změkne a zelenina bude už prakticky rozvařená, přibližně hodinu. |
3 | V dalším hrnci uvaříme v osolené vodě brambory, nad nimi na pařáku druhou polovinu pokrájené kořenové zeleniny. K ní přidáme tymián a rozmarýn. |
4 | Do hlubší pánve vlijeme slunečnicový olej. Vysypeme zeleninu uvařenou v páře a rozkrájenou cibulku, osolíme, lehce osladíme cukrem, orestujeme. |
5 | Z kastrolu vyndáme maso. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, kterou přidáme do kastrolu, zahustíme, potom vrátíme zpět maso a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny. |
6 | Z vařených brambor slijeme vodu, přisypeme kmín, přidáme sádlo, prošťoucháme a promícháme. Dosolíme a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.