Recept

Daňčí guláš ďábelský

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47468
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
300 g Chléb pšeničný (bílý)
300 g Cibule
1000 g Dančí maso
30 g Feferony
30 g Jíška instantní
2 g Kmín drcený
3 g Majoránka
20 ml Omáčka k masu ďábelská
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
800 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 860kJ
11% Sacharidy 38 g
50% Tuky 37 g
78% Sodík 2 g
87% Bílkoviny 49 g

Daňčí guláš ďábelský postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme na jemno.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, chvilku restujeme. Jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk, posypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou nálevu z feferonek, vývarem z kostí, ochutíme česnekem, feferonkami, kmínem, přilijeme trochu ďábelské omáčky a zvolna dusíme téměř do měkka. Zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou, dodusíme.

3

Guláš podáváme s bílým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept