Jednoduchý recept

Řecký salát s těstovinovou rýži

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47469

Ingredience

30 g Cibulka jarní
1 ks Citrony
100 g Jogurt bílý
50 g Kapary
100 g Mandle
1 dl Olej olivový extra panenský
200 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Rajčata
200 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstovinová rýže
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 227kJ
6% Sacharidy 22 g
64% Tuky 48 g
44% Sodík 881 mg
24% Bílkoviny 14 g

Řecký salát s těstovinovou rýži postup přípravy receptu:

1

Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.

2

Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.

3

Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako studené hlavní jídlo s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept