Mušle s aïoli omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušle s aïoli omáčkou
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
5 ks | Cibule |
2,5 kg | Mušle Venušiny |
1 dl | Olej olivový |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Petržel - nať |
10 g | Tymián čerstvý |
1 dl | Víno bílé |
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
150 g | Majonéza |
4 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 339,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Tymián čerstvý, Víno bílé, Česnek, Majonéza, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle Venušiny, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušle s aïoli omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou. |
2 | Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce. |
Poznámka
Servírujeme teplé.