Jednoduchý recept

Mušle s aïoli omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47472
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
5 ks Cibule
2,5 kg Mušle Venušiny
1 dl Olej olivový
30 ml Olej olivový extra panenský
30 g Petržel - nať
10 g Tymián čerstvý
1 dl Víno bílé
Na omáčku
2 stroužek Česnek
150 g Majonéza
4 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
4% Sacharidy 14 g
50% Tuky 38 g
60% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Mušle s aïoli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou.

2

Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept