Jednoduchý recept

Mufloní guláš na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47473

Ingredience

2 g Bobkový list
150 g Chléb konzumní
400 g Cibule
3 g Jalovec
3 g Kmín celý
3 g Majoránka
1 ks Masox
1000 g Mufloní maso
3 g Nové koření celé
50 g Olej slunečnicový
50 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
2 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
300 g Rohlíky bílé
200 g Slanina vepřová
5 g Sůl
2 g Tymián sušený
100 ml Víno červené
800 ml Vývar z hovězích kostí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
17% Sacharidy 60 g
44% Tuky 33 g
54% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Mufloní guláš na slanině postup přípravy receptu:

1

Odblaněné a vykoštěné maso z muflona nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, papriku zbavíme jádřince nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže na kostičky, česnek prolisujeme a střídku staršího chleba natrháme na malé kousky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s pórkem, osmažíme dorůžova, posypeme mletou paprikou, kmínem a jakmile tuk zčervená od papriky, přidáme maso, rychle osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z hovězích kostí, okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, ochutíme masoxem a zvolna dusíme téměř doměkka. Zahustíme kousky chleba, přidáme česnek, papriku, majoránku, přilijeme červené víno a dodusíme. Před podáváním vyndáme z guláše celé koření.

3

Guláš podáváme s čerstvými křupavými rohlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept