Mufloní guláš na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš na slanině
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47473 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
150 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
3 g | Jalovec |
3 g | Kmín celý |
3 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
1000 g | Mufloní maso |
3 g | Nové koření celé |
50 g | Olej slunečnicový |
50 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
300 g | Rohlíky bílé |
200 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
100 ml | Víno červené |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 48,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Masox, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Pórek, Rohlíky bílé, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš na slanině postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné a vykoštěné maso z muflona nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, papriku zbavíme jádřince nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže na kostičky, česnek prolisujeme a střídku staršího chleba natrháme na malé kousky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s pórkem, osmažíme dorůžova, posypeme mletou paprikou, kmínem a jakmile tuk zčervená od papriky, přidáme maso, rychle osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z hovězích kostí, okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, ochutíme masoxem a zvolna dusíme téměř doměkka. Zahustíme kousky chleba, přidáme česnek, papriku, majoránku, přilijeme červené víno a dodusíme. Před podáváním vyndáme z guláše celé koření. |
3 | Guláš podáváme s čerstvými křupavými rohlíky. |