Jednoduchý recept

Ovoce v hořčici

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47474

Ingredience

1500 g Cukr krupice
200 g Hořčice v prášku
700 g Hrušky
700 g Jablka
600 g Meruňky
250 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Sůl
1250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
49% Sacharidy 178 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 87 mg
13% Bílkoviny 7 g

Ovoce v hořčici postup přípravy receptu:

1

Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.

2

V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.

3

Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.

4

Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.

Poznámka

Hořčici v prášku můžeme nahradit plnotučnou hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept