Ovoce v hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovoce v hořčici
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47474 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1500 g | Cukr krupice |
200 g | Hořčice v prášku |
700 g | Hrušky |
700 g | Jablka |
600 g | Meruňky |
250 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Sůl |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 178g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 506,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Meruňky, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovoce v hořčici postup přípravy receptu:
1 | Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. |
2 | V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme. |
3 | Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic. |
4 | Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě. |
Poznámka
Hořčici v prášku můžeme nahradit plnotučnou hořčicí.