Jednoduchý recept

Řecká polévka s citrónem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47476
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Citrony
400 g Hovězí maso mleté
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
60 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
5% Sacharidy 17 g
23% Tuky 17 g
54% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Řecká polévka s citrónem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme do misky. Přidáme mleté maso, vsypeme rýži, nasekanou petrželovou nať, jedno vejce, mouku, osolíme a rukou vypracujeme husté těsto. Z těsta lžící nabíráme malé množství a tvarujeme kuličky.

2

Do hrnce vlijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme připravené kuličky. Hrnec přiklopíme poklicí, na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut.

3

Vejce rozklepneme do malé misky, dobře rozšleháme, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, ještě vyšleháme a vlijeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme máslo, zahřejeme a stáhneme z ohně.

4

Hotovou polévku necháme chvilku pod poklicí, potom rozdělujeme na talíře.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept