Řecká polévka s citrónem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká polévka s citrónem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47476 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
400 g | Hovězí maso mleté |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
60 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 141,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Hovězí maso mleté, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká polévka s citrónem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme do misky. Přidáme mleté maso, vsypeme rýži, nasekanou petrželovou nať, jedno vejce, mouku, osolíme a rukou vypracujeme husté těsto. Z těsta lžící nabíráme malé množství a tvarujeme kuličky. |
2 | Do hrnce vlijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme připravené kuličky. Hrnec přiklopíme poklicí, na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut. |
3 | Vejce rozklepneme do malé misky, dobře rozšleháme, přidáme vymačkanou citronovou šťávu, ještě vyšleháme a vlijeme do polévky, kterou podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou. Vložíme máslo, zahřejeme a stáhneme z ohně. |
4 | Hotovou polévku necháme chvilku pod poklicí, potom rozdělujeme na talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm s čerstvým chlebem.