Jednoduchý recept

Mufloní guláš se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47478
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
80 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
200 g Cibule
40 g Kečup
4 g Kmín celý
2 g Majoránka
1 ks Masox
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
1000 g Mufloní maso
30 g Paprika mletá sladká
80 g Paprika zelená
2 g Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Sádlo škvařené
150 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
5% Sacharidy 20 g
76% Tuky 57 g
31% Sodík 615 mg
50% Bílkoviny 28 g

Mufloní guláš se smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso z mladšího muflona očistíme, odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, paprikový lusk bez jádřince na nudličky, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na drobnější kostičky a česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a vyškvaříme. Škvarky vyndáme, na tuk nasypeme cibuli s kmínem, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme kostky masa, lehce orestujeme a ihned podlijeme pivem. Okořeníme bobkový listem, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme pokrájenou papriku, mrkev, celer, kečup, česnek, majoránku, podle potřeby dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme a dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce ozdobíme škvarky, které jsme si ponechali.

Poznámka

Jako příloha je vhodný houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept