Jednoduchý recept

Mufloní guláš s játry a klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47480
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
500 g Cibule
120 g Cibulka jarní
20 g Feferony sterilované
5 g Jalovec
200 g Játra hovězí
30 g Jíška hotová tmavá
120 g Klobása uzená
800 g Mufloní maso
3 g Nové koření celé
30 g Olej slunečnicový
10 ml Omáčka sójová
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý celý
150 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
3 g Tymián sušený
8 ml Worcester (worcesterská omáčka)
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 819kJ
11% Sacharidy 41 g
51% Tuky 38 g
43% Sodík 852 mg
57% Bílkoviny 32 g

Mufloní guláš s játry a klobásou postup přípravy receptu:

1

Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky.

2

V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

3

Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept