Mufloní guláš s játry a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš s játry a klobásou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47480 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
500 g | Cibule |
120 g | Cibulka jarní |
20 g | Feferony sterilované |
5 g | Jalovec |
200 g | Játra hovězí |
30 g | Jíška hotová tmavá |
120 g | Klobása uzená |
800 g | Mufloní maso |
3 g | Nové koření celé |
30 g | Olej slunečnicový |
10 ml | Omáčka sójová |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý celý |
150 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
8 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 762,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Cibulka jarní, Feferony sterilované, Játra hovězí, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška hotová tmavá, Klobása uzená, Mufloní maso, Omáčka sójová, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš s játry a klobásou postup přípravy receptu:
1 | Mufloní maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Do hmoždíře nasypeme jalovec, nové koření, celý pepř, tymián a roztlučeme. Kostky masa pokapeme olejem, posypeme roztlučeným kořením, promícháme, aby se jednotlivé kostky masa kořením obalily a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, jarní cibulku posekáme, mufloní játra odblaníme, nemáme-li mufloní, použijeme hovězí a nakrájíme je na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nakrájíme na slabé nudličky. |
2 | V hrnci na sádle osmažíme cibuli dozlatova, přisypeme kořeněné maso, osolíme, přidáme feferonku a podusíme ve vlastní šťávě. Když se tekutina vysmahne na tuk, zaprášíme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme klobásu, játra, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, přilijeme trochu nálevu z feferonek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s vařeným bramborem a posypaný jarní cibulkou. |