Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s fazolemi a cizrnou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 47481

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
150 g Cizrna
1 ks Cuketa
150 g Fazole
30 g Kopr čerstvý
1 ks Mrkev kořen
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Pórek
300 g Rajčata
150 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1,5 l Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
14% Sacharidy 49 g
118% Tuky 88 g
86% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Zeleninová polévka s fazolemi a cizrnou postup přípravy receptu:

1

Fazole přebereme a namočíme do vody na celou noc. To samé uděláme s cizrnou. Slijeme z nich vodu, zalijeme čistou, přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Vyměníme vodu, pod poklici na slabém ohni dále vaříme ještě 30 minut, scedíme.

2

Rajčata spaříme horkou vodou, nakrájíme na malé kousky. Mrkev na kolečka, celer na malé kousky, cibuli s česnekem na tenké plátky, pórek také na kolečka. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.

3

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek, rajčata, mrkev, cuketu, celer, nakonec vmícháme pórek a zeleninu, podusíme do měkka. K zelenině přidáme fazole, cizrnu, vše zalijeme vývarem a na mírném ohni pod poklicí vaříme přibližně 50 minut. Před dovařením polévku podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a necháme ještě 10 minut povařit.

4

Hotovou polévku stáhneme z ohně, necháme pod poklici 5 minut odpočinout, následně porcujeme do polévkových misek nebo na hluboké talíře. Každou porci těsně před podáváním posypeme nastrouhaným Parmezánem a nasekaným koprem.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme teplou s čerstvým chlebem, ale také například s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept