Mufloní guláš s rybízovou marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš s rybízovou marmeládou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47482 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
60 g | Chléb konzumní |
800 g | Cibule |
1 g | Hřebíček |
3 g | Jalovec |
3 g | Majoránka |
30 g | Marmeláda rybízová |
1000 g | Mufloní maso |
3 g | Nové koření mleté |
3 g | Paprika mletá pálivá |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
200 g | Zelenina kořenová |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 735,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hřebíček, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Marmeláda rybízová, Mufloní maso, Nové koření mleté, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš s rybízovou marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, promícháme se solí, maso z mladého muflona odblaníme, nakrájíme na menší kostičky, promícháme s osolenou kořenovou zeleninou a necháme odležet. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kůrku staršího chleba nastrouháme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dožluta, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, na tento základ položíme kousky masa se zeleninou, promícháme, když pustí šťávu, okořeníme mletým pepřem, drceným jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, podusíme a za občasného podlévání vodou dusíme zvolna téměř doměkka. |
3 | Přimícháme rybízovou marmeládu, majoránku, česnek, přilijeme červené víno, zahustíme strouhaným chlebem a dodusíme. Před podáváním vyndáme bobkový list a hřebíček. |
4 | Hotový guláš podáváme s vařeným bramborem. |