Vepřové závitky s vaječnou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky s vaječnou náplní
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47483 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
2 ks | Párky bezlepkové |
4 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
40 dl | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 469,8mg |
Draslík | 567,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 431,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Párky bezlepkové, Pepř černý mletý, Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky s vaječnou náplní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli zpěníme na pánvi na másle. Ke zpěněné cibuli přisypeme mraženou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Potom do této směsi přidáme 4 vejce, a připravíme klasická míchaná vajíčka. Vepřové plátky z kýty naklepeme, ochutíme pepřem a solí a každý kousek masa z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý plátek masa s hořčicí dáme po plátku anglické slaniny a na slaninu rozdělíme připravenou vaječnou směs se zeleninou. Na vaječnou směs na plátcích z kýty dáme na závěr po tenkém bezlepkovém párku. Nakonec takto připravné plátky masa sbalíme do závitků a zajistíme grilovacími špejlemi, nebo párátky a vložíme svinuté závitky do pečicí, tukem vymazané, nebo vylité nádoby, a vepřové závitky ještě poklademe kousky slaniny, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě doměkka za stálého podlévání vodou. Tyto závitky podáváme teplé s různými přílohami. |