Jednoduchý recept

Zvěřinová gulášová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 47485
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 g Bobkový list
600 g Brambory
20 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
300 g Cibule
300 g Jelení maso
20 g Jíška hotová tmavá
300 g Kančí maso
3 g Kmín celý
3 g Majoránka
80 g Mrkev kořen
3 g Paprika mletá pálivá
50 g Paprika mletá sladká
80 g Paprika zelená
2 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Podravka
80 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
8% Sacharidy 28 g
66% Tuky 50 g
29% Sodík 578 mg
49% Bílkoviny 28 g

Zvěřinová gulášová polévka postup přípravy receptu:

1

Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.

3

Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept