Zvěřinová gulášová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová gulášová polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47485 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory |
20 g | Celer - nať |
3 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
300 g | Jelení maso |
20 g | Jíška hotová tmavá |
300 g | Kančí maso |
3 g | Kmín celý |
3 g | Majoránka |
80 g | Mrkev kořen |
3 g | Paprika mletá pálivá |
50 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Paprika zelená |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Podravka |
80 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 55,4mg |
Draslík | 937,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Jelení maso, Kančí maso, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Jíška hotová tmavá, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová gulášová polévka postup přípravy receptu:
1 | Odřezky z jeleního a kančího masa pokrájíme na drobné kostičky, brambory očistíme, nakrájíme na střední kostičky, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, zelenou papriku bez jádřince na nudličky, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli se zelenou paprikou, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit, přidáme maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a zvolna dusíme. V jiném hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme brambory, petrželovou nať, celerovou nať, kmín, povaříme 10 minut. Vyndáme natě, brambory i s vodou přilijeme k masu, okořeníme bobkovým listem, česnekem, majoránkou, přidáme strouhanou mrkev, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml. |
3 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a horkou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.