Jednoduchý recept

Rýžový pohár s kardamomem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 47486

Ingredience

100 g Cukr krupice
60 g Džem jahodový
2 g Kardamom
200 g Rýže loupaná
6 ml Růžová voda
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 563kJ
14% Sacharidy 52 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 274 mg
6% Bílkoviny 3 g

Rýžový pohár s kardamomem postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme smetanu smíchanou s cukrem, pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí. Přidáme kardamom a přivedeme smetanu k varu, odstavíme, necháme úplně vychladnout.

2

Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme vodou, trochu osolíme, zakryjeme a povaříme na mírném ohni 20 minut. Po odstavení necháme ještě zakryté 5 minut dojít. Rýži potom rozprostřeme na mělčí mísu a necháme zcela vychladnout.

3

Smetanu přecedíme přes jemný cedník, abychom odstarnili kardamom, případně škraloup. Přidáme růžovou vodu, dvě třetiny vmícháme do rýže. Tu přikryjeme fólií a necháme v lednici 2 hodiny chladit spolu se zbytkem smetany. Vychlazenou rýži rozdělíme do misek, přelijeme zbylou smetanou a ozdobíme jahodovým džemem.

Poznámka

Servírujeme studené. Ochucená rýže se musí 2 hodiny chladit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept