Rýžový pohár s kardamomem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový pohár s kardamomem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47486 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
60 g | Džem jahodový |
2 g | Kardamom |
6 ml | Růžová voda |
200 g | Rýže loupaná |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 29,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kardamom, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Růžová voda, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový pohár s kardamomem postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme smetanu smíchanou s cukrem, pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí. Přidáme kardamom a přivedeme smetanu k varu, odstavíme, necháme úplně vychladnout. |
2 | Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme vodou, trochu osolíme, zakryjeme a povaříme na mírném ohni 20 minut. Po odstavení necháme ještě zakryté 5 minut dojít. Rýži potom rozprostřeme na mělčí mísu a necháme zcela vychladnout. |
3 | Smetanu přecedíme přes jemný cedník, abychom odstarnili kardamom, případně škraloup. Přidáme růžovou vodu, dvě třetiny vmícháme do rýže. Tu přikryjeme fólií a necháme v lednici 2 hodiny chladit spolu se zbytkem smetany. Vychlazenou rýži rozdělíme do misek, přelijeme zbylou smetanou a ozdobíme jahodovým džemem. |
Poznámka
Servírujeme studené. Ochucená rýže se musí 2 hodiny chladit v lednici.