Jednoduchý recept

Grilované sardinky s paprikou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47487
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 ks Paprika červená
400 g Sardinky v rajčatové omáčce
300 g Špenát listový čerstvý
Dresink
1 ks Citrony
1 dl Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
2% Sacharidy 7 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 447 mg
28% Bílkoviny 16 g

Grilované sardinky s paprikou postup přípravy receptu:

1

Gril potřeme olejem a rozpálíme na střední teplotu, rybky potřeme olejem, naskládáme na gril, opékáme z každé strany 3 minuty.

2

Papriky nakrájíme na čtvrtky, také je potřeme olejem, na grilu opečeme po obou stranách přibližně 3 minuty.

3

Dresink: do malé misky dáme 1 dl oleje, vymačkanou citrónovou šťávu, sůl, pepř, oregano a dobře vyšleháme.

4

Na mělké talíře naskládáme pár špenátových listu, na ně položíme opečené sardinky, na sardinky naaranžujeme opečenou papriku. Každou porci zalijeme připraveným dresinkem a podáváme.

Poznámka

Připravené sardinky podáváme jako teplý předkrm. Vhodnou přílohou je chléb pita, ale také do křupava opečená veka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept