Jednoduchý recept

Zvěřinová polévka s houbovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47488

Ingredience

1 g Bobkový list
300 g Brambory
100 g Cibule
150 g Houby čerstvé
80 g Kroupy malé
200 g Máslo čerstvé
2 g Nové koření celé
30 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
300 g Srnčí maso
50 g Strouhanka
10 g Sůl
2 g Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
7% Sacharidy 26 g
40% Tuky 30 g
38% Sodík 768 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zvěřinová polévka s houbovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Předem namočené kroupy uvaříme do měkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, srnčí odřezky nakrájíme na malé kostičky, očištěné brambory také na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pažitku posekáme na jemno, houby krájíme na tenké plátečky.

2

V hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme, na zeleninový základ položíme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme vodou, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem a zvolna vaříme téměř do měkka. Mezitím připravíme knedlíčky: v pánvi rozehřejeme zbytek másla, přisypeme cibuli s houbami, osmahneme a odstavíme. Posypeme strouhankou, polovinou pažitky, přidáme vejce, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme menší kuličky. Knedlíčky vložíme do vroucí polévky, přidáme vařené kroupy, brambory a dovaříme. Celkový objem polévky by měl být 1800 ml.

3

Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme zbytkem pažitky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept