Jednoduchý recept

Srnčí polévka s játrovou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47489
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 stroužek Česnek
100 g Cibule
200 g Játra srnčí
1 špetka Majoránka
1 ks Masox
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Nové koření celé
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
300 g Srnčí maso
150 g Strouhanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1800 ml Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
10% Sacharidy 36 g
36% Tuky 27 g
44% Sodík 888 mg
35% Bílkoviny 20 g

Srnčí polévka s játrovou rýží postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, srnčí játra umeleme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, celé nové koření, 3 stroužky prolisovaného česneku, kostku masoxu, srnčí kosti z vykosťování, pokrájené srnčí maso a zvolna vaříme téměř doměkka. Mezitím připravíme játrovou rýži. Mletá srnčí játra posypeme hladkou moukou, přidáme dvě vejce, špetku mletého pepře, špetku mletého nového koření, jeden prolisovaný stroužek česneku, špetku majoránky, promícháme, přimícháme strouhanku a vypracujeme játrové těsto. Když máme polévku téměř uvařenou, přes hrubší cedník protlačíme játrové těsto přímo do polévky a dovaříme. Před podáváním vyndáme kosti a celé koření.

3

Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept