Jednoduchý recept

Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47491

Ingredience

100 g Jíška hotová světlá
100 g Kančí játra
100 g Ledviny - průměr
250 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Petržel kudrnka
10 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 g Vepřové plíce
100 g Vepřové srdce
1800 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 303kJ
13% Sacharidy 47 g
7% Tuky 5 g
35% Sodík 701 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s vroucí vodou vložíme očištěné a odblaněné vnitřnosti, osolíme, po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Vnitřnosti vyndáme, umeleme, přimícháme mouku, žloutek a vypracujeme hladké těsto.

2

Zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kostičky, vývar zahustíme světlou jíškou.

3

Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky, které v polévce zavařujeme asi 5 minut.

4

Polévku s knedlíčky rozlijeme do talířů a bohatě posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept