Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47491 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Jíška hotová světlá |
100 g | Kančí játra |
100 g | Ledviny - průměr |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Petržel kudrnka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Vepřové plíce |
100 g | Vepřové srdce |
1800 ml | Voda pitná |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 266,9mg |
Draslík | 160,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřové plíce, Vepřové srdce, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Kančí játra, Ledviny - průměr, Mouka pšeničná hrubá, Petržel kudrnka, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinová polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vroucí vodou vložíme očištěné a odblaněné vnitřnosti, osolíme, po půl hodině přidáme kořenovou zeleninu a dovaříme. Vnitřnosti vyndáme, umeleme, přimícháme mouku, žloutek a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Zeleninu z vývaru nakrájíme na malé kostičky, vývar zahustíme světlou jíškou. |
3 | Z masového těsta vytvarujeme malé kuličky, které v polévce zavařujeme asi 5 minut. |
4 | Polévku s knedlíčky rozlijeme do talířů a bohatě posypeme posekanou petrželkou. |