Jednoduchý recept

Bažantí polévka s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47493

Ingredience

600 g Bažant obecný
2 g Bobkový list
100 g Houby čerstvé
40 g Jíška hotová světlá
2 g Koriandr mletý
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
8 g Sůl
1800 ml Voda pitná
2 g Yzop
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 133kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
29% Sodík 576 mg
46% Bílkoviny 26 g

Bažantí polévka s houbami postup přípravy receptu:

1

Oškubaného a vykuchaného bažanta vložíme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, očištěné houby, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a vaříme doměkka.

2

Polévku scedíme, maso obereme od kostí, vrátíme do vývaru, zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky a také vrátíme do vývaru. Celé koření vyhodíme. Polévku zahustíme světlou jíškou, přimícháme smetanu, ochutíme yzopem, koriandrem, solí, pepřem, provaříme a odstavíme.

3

Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě teplou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept