Bažantí polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí polévka s houbami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47493 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
600 g | Bažant obecný |
2 g | Bobkový list |
100 g | Houby čerstvé |
40 g | Jíška hotová světlá |
2 g | Koriandr mletý |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
1800 ml | Voda pitná |
2 g | Yzop |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 353,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 196,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Bobkový list, Koriandr mletý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jíška hotová světlá, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Yzop, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Oškubaného a vykuchaného bažanta vložíme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, očištěné houby, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a vaříme doměkka. |
2 | Polévku scedíme, maso obereme od kostí, vrátíme do vývaru, zeleninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky a také vrátíme do vývaru. Celé koření vyhodíme. Polévku zahustíme světlou jíškou, přimícháme smetanu, ochutíme yzopem, koriandrem, solí, pepřem, provaříme a odstavíme. |
3 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a ještě teplou podáváme. |