Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47496
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Bazalka
500 g Hovězí svíčková
1 ks Lanýž
2 ml Olej lanýžový
400 g Olej olivový extra panenský
200 g Olivy černé
100 g Rukola
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 821kJ
1% Sacharidy 2 g
52% Tuky 39 g
18% Sodík 368 mg
27% Bílkoviny 15 g

Carpaccio s lanýžem postup přípravy receptu:

1

Talíře, na kterých budeme carpaccio podávat, dáme vychladit do lednice. Hovězí svíčkovou očistíme a dokonale odblaníme. Odřízneme oba konce, musí nám zůstat válec, který je všude přibližně stejně široký.

2

Čerstvou bazalku opereme, osušíme, nasekáme nadrobno a maso v ní obalíme. Okořeněný válec svíčkové zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku ztuhnout. Dáme si pozor, abychom maso nenechali úplně zmrazit, nešlo by nadále zpracovávat.

3

Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Parmigiano-Reggiano nastrouháme škrabkou na tenké hoblinky, čerstvou rukolu rozdělíme na jednotlivé lístky, opereme a osušíme, bílý nebo černý lanýž nakrájíme na tenké plátky.

4

Správně ztuhlé maso vyndáme z mrazáku a nakrájíme na plátky silné přibližně 1,5 mm, které narovnáme na vychlazené talíře. Na maso položíme plátky lanýže, lístky rukoly, černé olivy s peckou a hoblinky parmezánu. Nakonec přelijeme kvalitním panenským olivovým olejem a několika kapkami oleje lanýžového.

Poznámka

Stejně postupujeme i při přípravě dalších druhů carpaccia. Vždy používáme trochu namrazenou hovězí svíčkovou a kvalitní panenský olivový olej. Ostatní ingredience se mění podle jednotlivých receptů, musí být však vždy té nejlepší kvality.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept