Sladké pečené lískové oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké pečené lískové oříšky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47498 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Ořechy lískové |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 343,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké pečené lískové oříšky postup přípravy receptu:
1 | Ořechy nasypeme na plech a osmahneme v předehřáté troubě. Nesmějí však zhnědnout. |
2 | V pánvi rozpustíme cukr do medové barvy, přidáme vanilkový cukr, skořici, připravené ořechy, za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přilijeme vodu a povaříme do zhoustnutí. Ořechy z cukru vyjmeme, rozložíme na alobal nebo mřížku, usušíme. |
Poznámka
Stejným způsobem možno připravit i jiné druhy ořechů. Čas přípravy je bez doby sušení ořechů.