Zapečené vepřové kotlety na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené vepřové kotlety na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47500 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 155,3mg |
Draslík | 861,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené vepřové kotlety na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíma na plátky. Sýr nastrouháme. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
3 | Kotlety vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, na ně naskládáme plátky brambor, osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a mletou paprikou. Vše zalijeme šlehačkou. |
4 | Pečeme v troubě, předehřátí na 200 stupňů, dokud kotlety zcela nezměknou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem. Při přípravě z kotlet neodkrajujeme tučné části na krajích.