Jednoduchý recept

Vepřové kotlety plněné žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47502
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Masox
1 dl Mléko polotučné
1 hrst Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
300 g Vepřové maso mleté
0,5 dl Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 772kJ
9% Sacharidy 32 g
55% Tuky 41 g
8% Sodík 159 mg
72% Bílkoviny 40 g

Vepřové kotlety plněné žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Masox v misce smícháme s vodou.

2

Nejdříve si připravíme náplň: v míse smícháme mleté maso s polovinou rozkrájených žampionů, směs dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí a necháme v chladnu uležet.

3

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na každou rozložíme část žampionové náplně, zabalíme a párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

4

V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, po chvíli přidáme zabalené kotlety, zprudka je z obou stran osmahneme. Pak zmírníme oheň a pečeme pomalu do měkka. Během pečení obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem, poléváme vypečenou šťávou. Když kotlety začínají měknout, přisypeme zbylou část nakrájených žampionů. Upečené kotlety vyjmeme v pánve, dáme do tepla. Šťávu necháme chvíli vařit, posléze poprášíme moukou, přilijeme za stálého máíchání šlehačku, dochutíme solí, pepřem a paprikou. Když je omáčka hotová, vrátíme zpět kotlety, necháme je prohřát a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Sladkou mletou papriku můžeme nahradit paprikou pálivou. Místo čerstvých žampionů je možné použít žampiony sterilované, které necháme na sítu okapat. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept