Jednoduchý recept

Nadívané vepřové kotlety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47503
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 špetka Kmín mletý
1 špetka Majoránka
1 ks Masox
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1 dl Voda pitná
20 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
1% Sacharidy 4 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 116 mg
38% Bílkoviny 21 g

Nadívané vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a odřízneme tučné kousky. Masox smícháme v hrnku s vodou, necháme krátce provařit.

2

Nejdříve připravíme náplň: v míse smícháme nakrájené odřezky z kotlet a kousky šunky s prolisovaným česnekem, dochutíme majoránkou, kmínem, pepřem, solí. Přidáme pokrájenou cibuli, žampiony, vše velmi dobře promícháme.

3

Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

4

V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Potom mísu nebo pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, pečeme přibližně 20 minut. Během pečení je obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem a poléváme vypečenou šťávou.

Poznámka

Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky, se kterými kotlety podáváme bez vypečené šťávy. Můžeme také podávat s vařenou rýží, kterou vypečenou šťávou polijeme. Kotlety zdobíme na proužky nakrájenou kapií a nakládanou okurkou. Čerstvé žampiony je možné nahradit žampiony sterilovanými, které necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept