Jednoduchý recept

Vepřové kotlety s šunkovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47505
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Šunka dušená
4 ks Vepřové kotlety
1 dl Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 621kJ
8% Sacharidy 30 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 116 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřové kotlety s šunkovou náplní postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchmene, pokrájíme na malé kousky. Šunku krájíme na jemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít varem.

2

Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme menší část oleje, zpěníme cibuli, přidáme žampiony a krátce dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vypaří, přisypeme nakrájenou šunku, směs chvíli smažíme, potom poprášíme moukou, za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Vaříme, dokud směs nezhoustne, podle chuti opepříme a osolíme.

3

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.

4

V pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a pečeme je přibližně 20 minut do měkka. V případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky. Podáváme obložené rajčaty a paprikou, poléváme vypečenou šťávou. Čerstvé žampiony můmeže nahradit žampiony sterilovanými, které necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept