Vepřové kotlety s šunkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s šunkovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47505 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 dl | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 460,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s šunkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchmene, pokrájíme na malé kousky. Šunku krájíme na jemno. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme přejít varem. |
2 | Nejprve připravíme náplň: v pánvi rozehřejeme menší část oleje, zpěníme cibuli, přidáme žampiony a krátce dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vypaří, přisypeme nakrájenou šunku, směs chvíli smažíme, potom poprášíme moukou, za stálého míchání přilijeme masoxový vývar. Vaříme, dokud směs nezhoustne, podle chuti opepříme a osolíme. |
3 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, odřízneme kosti, naklepeme. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla. |
4 | V pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a pečeme je přibližně 20 minut do měkka. V případě potřeby podléváme vývarem z Masoxu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky. Podáváme obložené rajčaty a paprikou, poléváme vypečenou šťávou. Čerstvé žampiony můmeže nahradit žampiony sterilovanými, které necháme v sítu okapat.