Jednoduchý recept

Plněné hořovické řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47506
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Hořčice
80 g Majonéza
5 polévková lžíce Mléko polotučné
180 g Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
80 g Šunka dušená
5 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 292kJ
12% Sacharidy 44 g
64% Tuky 48 g
21% Sodík 428 mg
77% Bílkoviny 43 g

Plněné hořovické řízky postup přípravy receptu:

1

Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme.

2

Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme.

4

Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept