Plněné hořovické řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hořovické řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47506 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hořčice |
80 g | Majonéza |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
180 g | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
5 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 401,2mg |
Draslík | 534,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 361,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné hořovické řízky postup přípravy receptu:
1 | Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme. |
2 | Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme. |
4 | Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.