Mleté vepřové maso po labužnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté vepřové maso po labužnicku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
0,2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 90,4mg |
Draslík | 399,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté vepřové maso po labužnicku postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové maso okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, vmícháme do něj nadrobno nasekanou cibuli. |
2 | Maso necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici. Potom z uleželého masa vytvoříme šišky, které smažíme na rozehřátm tuku v pánvi. Takto připravené mleté maso je nejvhodnější podávat s nakrájenou cibulí, hořčicí a vařenými brambory. Pokrm podáváme teplý jako večeři nebo oběd. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Mám elektrický mlýnek na maso. Takže je to pro mne rychlovka. Fajn véča.