Jednoduchý recept

Jizerské řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47508
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
4 kávová lžička Hořčice
2 ks Kapie
4 polévková lžíce Kečup
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Vepřová kýta
0,2 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 856kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
12% Sodík 243 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jizerské řízky postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme kečup s hořčicí, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky.

2

Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V pánvi rozpálíme olej, řízky na něm krátce osmahneme do zlatova, poté oheň zmírníme, přilijeme část vína a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby doléváme víno.

4

Na talíře vsypeme nakrájenou cibuli, po krajích položíme proužky kapie. Na cibuli pokládáme usmažené horké řízky, potřeme je směsí kečupu a hořčice, ihned podáváme. Nejvhodnější přílohou jsou opákané brambory, které polijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pokud je vypečená šťáva řídká, můžeme ji zahustit trochou hladké mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept