Polévka bramborová s kyselou smetanou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborová s kyselou smetanou a vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 4751 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
10 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 393,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborová s kyselou smetanou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. |
2 | K bramborám přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a za stálého míchání polévku povaříme. |
3 | Nakonec přidáme kopr a natvrdo uvařená vejce, která podélně rozkrojíme. |