Recept

Smažené olivy plněné Čedarem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47511
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Chilli paprička
350 g Lupínky kukuřičné
400 g Majonéza
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Olej arašídový (podzemnicový)
430 g Olivy černé
430 g Olivy zelené
5 g Sůl
100 g Sýr Čedar
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
13% Sacharidy 45 g
65% Tuky 49 g
91% Sodík 2 g
17% Bílkoviny 10 g

Smažené olivy plněné Čedarem postup přípravy receptu:

1

Čedar nastrouháme, chilli papričky nasekáme nadrobno, osolíme a řádně promícháme. Touto směsí naplníme vypeckované černé i zelené olivy.

2

Kukuřičné lupínky nadrtíme na jemno, aby se jejich konzistence podobala krupici. V misce našleháme vajíčka, do druhé připravíme hladkou mouku, do třetí - místo klasicky používané strouhanky - vsypeme drcené lupínky.

3

Naplněné olivy obalíme bežnýmm způsobem – mouka, vajíčko, lupínky. Smažíme v arašídovém oleji, rozpáleném na 190 - 220 °C. Jako dip podáváme domácí majonézu Ambiente.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept