Smažené řízky s uzeným masem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené řízky s uzeným masem a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47512 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Hrášek |
1 špetka | Kari koření |
5 g | Máslo čerstvé |
200 g | Moravské uzené maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
50 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 394,1mg |
Draslík | 712,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Kari koření, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené řízky s uzeným masem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme. |
2 | Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme. |
3 | Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky. |
4 | Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme. |
5 | V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou bramborové smažené hranolky. Čerstvé žampiony lze nahradit žampiony sterilovanými, které necháme okapat.