Recept

Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47515
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 ks Ananas
1 polévková lžíce Anýz celý
200 g Cukr krystal
100 g Máslo čerstvé
500 ml Pomerančová šťáva
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 304kJ
26% Sacharidy 93 g
29% Tuky 21 g
2% Sodík 49 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zapečený ananas s vanilkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na rozpálenou pánev vsypeme cukr a za stálého míchání vyčkáme, až zkaramelizuje. Přidáme máslo, pomerančovou šťávu, vanilku a anýz. Přikryjeme pokličkou, vaříme tři minuty. Stranou v hrnci uvaříme ve vodě ananas do poloměka.

2

Poté ananas rozkrojíme, nakrájejíme na plátky a přelijeme omáčkou, uvařenou v pánvi. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept