Jednoduchý recept

Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47517

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 dl Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
500 g Vepřová kýta
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 971kJ
2% Sacharidy 6 g
48% Tuky 36 g
20% Sodík 405 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřové kapsy plněné žampiony a slaninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, žampiony opláchneme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmahneme rozkrájenou cibuli, posypeme ji mletou paprikou, přisypeme žampiony, směs podusíme při občasném míchání do měkka a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme smetanu.

3

Vepřovou kýtu rozkrájíme na čtyři části. Naklepeme, opepříme, osolíme, na každý pak dáme část žampionové směsi a stočíme do závitků, obalíme plátkem slaniny a propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami tak, aby se závitky nerozbalovaly. Vložíme je do zapékací mísy (nebo pekáče) s olejem a pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem, přeléváme vypečenou šťávou, občas obracíme.

4

Pokud zbyla žampionová směs, můžeme ji upéct společně se závitky.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky. Podáváme posypané nasekanou natí petrželky nebo pažitky. Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které propláchneme a necháme v sítu okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept