Panna cotta s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panna cotta s ovocem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47518 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
200 g | Jahody zahradní |
200 g | Mango |
150 g | Marcipánová hmota surová |
800 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vanilkový lusk |
20 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 155,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Mango, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panna cotta s ovocem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme 300 g smetany, vanilku a marcipán na 80 °C a vše ještě teplé dáme do mixéru, kde rozmixujeme na kaši. Následně přidáme želatinu a počkáme, až nám vše vychladne na pokojovou teplotu. |
2 | Mezitím vyšleháme zbytek smetany, kterou následně přidáme ke zbytku z mixéru. Vše pořádně promícháme, dáme do formy a schováme do ledničky, kde necháme ztuhnout. |
3 | Mango nakrájíme na plátky a rozložíme na talíř, přidáme jahody a smetanový dezert z formičky. |