Jednoduchý recept

Jihočeská bašta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47520
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
4 ks Klobása uzená
1 špetka Kmín celý
3 hrst Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
400 g Vepřová uzená plec
2,5 l Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,212 kcal
Kilojoule 5 071kJ
33% Sacharidy 120 g
65% Tuky 49 g
54% Sodík 1 g
131% Bílkoviny 74 g

Jihočeská bašta postup přípravy receptu:

1

V troubě v pekáči klasickým způsobem upečeme 4 plátky libového vepřového masa, 4 plátky uzeného masa a 4 klobásy, které jsme na koncích nařízli do kříže. Maso během pečení podléváme a obracíme.

2

Než se upeče maso, připravíme bramborové noky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno. Necháme je chvíli ustát a pak z nich slijeme vodu. V míse nastrouhané brambory smícháme s vejci a moukou, těsto dobře promícháme. Mělo by být poměrně husté. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, lžící vykrajujeme z bramborového těsta jednotlivé noky a vaříme je 10 až 15 minut. Občas promícháme, aby se nepřichytávaly ke dnu hrnce.

3

Připravíme zelí. V hrnci v osolené vodě kysané zelí krátce povaříme a vodu slijeme.

4

V malé pánvi na lžíci oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme k ní za stálého míchání hladkou mouku a trochu vody, osolíme a dusíme doměkka. Směs pak s kmínem vmícháme k uvařenému zelí.

5

Na servírovací talíř dáme porci bramborových noků a na ně dušené zelí. Zcela nahoru položíme plátek vepřového libového a uzeného masa a klobásu.

Poznámka

Klasické jídlo z jižních Čech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept