Jednoduchý recept

Vepřové závitky plněné šunkou a zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47523

Ingredience

1 špetka Kmín mletý
100 g Křen
1 ks Masox
1 hrst Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
200 g Zelí bílé - sterilizované
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 517kJ
9% Sacharidy 33 g
45% Tuky 34 g
10% Sodík 199 mg
74% Bílkoviny 42 g

Vepřové závitky plněné šunkou a zelím postup přípravy receptu:

1

Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na půlky.

2

Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Křen očistíme, oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Šunku nakrájíme na malé kousky a smícháme ji v míse se zelím.

3

Vepřovou kýtu rozkrájíme na 4 části. Řízky rozklepeme, posypeme mletou paprikou, opepříme a osolíme. Na každý dáme část smíchaného zelí a šunky a půlku vařeného vajíčka, lehce posypeme kmínem. Maso zabalíme do závitků a ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami.

4

V pánvi rozehřejeme olej a na něm závitky zprudka osmahneme ze všech stran dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Behem dušení podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu a závitky občas obracíme. Měkké vyjmeme a dáme do tepla.

5

Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, za stálého míchání přiléváme smetanu a necháme chvíli povařit.

6

Závitky na talíři posypeme nastrouhaným křenem. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept