Vepřové závitky plněné šunkou a zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky plněné šunkou a zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Kmín mletý |
100 g | Křen |
1 ks | Masox |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
200 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 244,4mg |
Draslík | 611,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Masox, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky plněné šunkou a zelím postup přípravy receptu:
1 | Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na půlky. |
2 | Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Křen očistíme, oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Šunku nakrájíme na malé kousky a smícháme ji v míse se zelím. |
3 | Vepřovou kýtu rozkrájíme na 4 části. Řízky rozklepeme, posypeme mletou paprikou, opepříme a osolíme. Na každý dáme část smíchaného zelí a šunky a půlku vařeného vajíčka, lehce posypeme kmínem. Maso zabalíme do závitků a ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm závitky zprudka osmahneme ze všech stran dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Behem dušení podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu a závitky občas obracíme. Měkké vyjmeme a dáme do tepla. |
5 | Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, za stálého míchání přiléváme smetanu a necháme chvíli povařit. |
6 | Závitky na talíři posypeme nastrouhaným křenem. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory. |