Recept

Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 47525

Ingredience

Kuřecí základ Ambiente [47000]
3 ks Bobkový list
250 g Chilli omáčka
100 g Cibule
130 g Karotka
1200 g Kuře
1,5 kg Kuřecí skelety
10 g Nové koření celé
20 g Olej olivový
300 g Omáčka Guacamole
1 g Pepř černý celý
300 g Salsa rajčatová
450 g Salát ledový
400 g Sýr Čedar
10 g Sůl
10 ks Tortilla
2 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,068 kcal
Kilojoule 4 470kJ
32% Sacharidy 116 g
64% Tuky 48 g
55% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla postup přípravy receptu:

1

Kuřecí základ Ambiente [47000]:

2

Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

3

Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

4

Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

5

Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

6

Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

7

Vykuchané kuře omyjeme, osolíme a dáme pomalu „táhnout“ (nesmí se vařit) do kuřecího základu Ambiente. Měkké kuře vyjmeme, necháme vychladnout, opatrně vyjmeme čisté maso, které nakrájíme na tenké nudličky. Kvalitní čedar nastrouháme a promícháme s kuřecím masem.

8

Na rozpálený gril nebo tál položíme kukuřičnou tortillovou placku a zprudka ji po obou stranách opražíme. Naplníme směsí čedaru a kuřete, přehneme a prudce zapečeme. Musíme pracovat velmi rychle, tortilla se praží jen několik desítek vteřin, nesmí ztvrdnout a musí i po zapečení zůstat vláčná. Když je quesadilla dozlatova opečená a sýr rozpuštěný, rozkrájíme ji na trojúhelníky, položíme na opraný a osušený ledový salát natrhaný na kousky a ozdobíme zakysanou smetanou.

9

Podáváme s omáčkami Tomatová salsa Ambiente, Mexická omáčka Quacamole Ambiente, Salsa chilli Ambiente.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept