Recept

Vařený květák s houbami v sýrové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47526
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 hrst Houby sušené
1 ks Květák
2 kávová lžička Máslo čerstvé
100 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 45%
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 643kJ
8% Sacharidy 29 g
30% Tuky 23 g
42% Sodík 846 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vařený květák s houbami v sýrové omáčce postup přípravy receptu:

1

Květák necháme usušit, poté sušené květákové růžičky a houby necháme namáčet, květák scedíme a krátce ho povaříme ve vodě. V pánvi rozpálíme 1 lžičku másla, osmahneme na něm za stálého míchání mouku a postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

2

Mezitím scedíme houby, na rozpáleném zbytku másla je orestujeme a přidáme do sýrové omáčky.

3

Květák rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept