Tygří krevety na horké pánvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tygří krevety na horké pánvi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47529 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Česnek |
30 g | Kari koření |
600 g | Krevety tygří |
300 g | Olej olivový |
30 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 136,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tygří krevety na horké pánvi postup přípravy receptu:
1 | Syrové nepředvařené tygří krevety zbavíme hlavy a oloupeme tak, aby skořápka zůstala pouze na ocásku. Nařízneme je podél zad a vyjmeme střívka. Opatrně rozkrojíme je po celé délce tak, aby kreveta zůstala spojena na obou koncích. |
2 | Oloupaný česnek nasekáme nožem najemno a lehce vetřeme do krevet. Kari, papriku a sůl smícháme s olivovým olejem, přidáme krevety potřené česnekem a v ledničce přes noc marinujeme. |
3 | Druhý den je zprudka opečeme na rozpálené pánvičce a ihned podáváme. |
Poznámka
Syrové krevety mají šedou barvu. Pokud jsou červené, znamená to, že jsou předvařené. Pokud neseženeme čerstvé krevety, použijeme mražené, které necháme v lednici pomalu rozmrazit. V žádném případě nerozmrazujeme v mikrovlnce. Pokud by se krevety rozmrazily rychle, byly by suché a bez chuti. Marinujeme je až po rozmrznutí. V době určené na přípravu není započítaná doba potřebná k marinování.